Pagina's

donderdag 24 september 2015

Spinazierisotto met zalm


Nog een heerlijk receptje die we voor Koken met Aanbiedingen hebben gemaakt. Superlekker en gezond maaltje en lekker fris voor een risotto. En echt niet moeilijk!


Nodig (4pers):

- Risotto, 350 gram
- Spinazie, 300 gram
- Zalmfilets, 4 stuks
- Cherrytomaatjes, 200 gram
- Visbouillon
- Knoflook, 1 teen
- Ui, 1 stuk


  1. Breng 1 liter water aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen. Snipper ondertussen de ui en de knoflook fijn. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe aan de pan en roer tot deze opgenomen is. Voeg dan nog een scheut boullion toe en laat opnieuw inkoken. Herhaal dit ongeveer 15 minuten tot de risotto beetgaar is.
  3. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de risotto en laat samen nog 5 minuten doorgaren. Voeg dan ook de tomaatjes toe en roer het geheel goed door.
  4. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de zalmfilets in totaal 6 minuten aan beiden kanten.
  5. Verdeel de risotto en de zalmfilets over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten