zaterdag 17 oktober 2015
Gestoomde zalm met prei
Meestal doen wij een stukje zalm in de oven of bakken wij de zalm, maar nu wilden we een keer iets anders proberen. Tijd om het stoommandje te voorschijn te halen dus! Echt heel makkelijk want het was binnen 5 minuten perfect gaar. Dit keer combineerden wij het met een pastaatje met avocadosaus maar zalm kan bijna overal bij!
Nodig (4pers):
- Zalmmoten, 4 stuks
- Zalmkruiden, 1 zakje
- Prei, 2 stuks
- Knoflook, 2 tenen
- Citroen, 1 stuks
- Stoommandje (verkrijbaar bij de toko voor een paar euro)
Voor de pasta met avocadosaus zie:
http://kook-kunst.blogspot.nl/2015/03/pasta-met-avocadosaus-vis-en-groenten.html
1. Zet een pan kokend water op, en zet het stoommandje hier bovenop. Snijd de prei in 4 gelijke stukken en leg deze in het mandje. Leg ook de knoflooktenen in het mandje en laat dit ongeveer een half uur stomen.
2. Bestrooi de zalm met de zalmkruiden en snijd de citroen in stukjes. Leg op elke zalmmoot een schijfje citroen. Leg deze in het stoommandje na ongeveer 25 minuten. Laat nog 5 minuten stomen en serveer de zalm en prei met bijvoorbeeld pasta.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Blogarchief
-
▼
2015
(103)
-
▼
oktober
(11)
- Chocolade Oreo taart
- Biefstuk met portsaus
- Pasta niçoise
- Pompoensoep
- Lunchtip: bagels met zelfgemaakte tonijnsalade
- Gestoomde zalm met prei
- Herfststoofpotje met kippendijen, paprika, chorizo...
- Pasta met mosselen en wittewijnsaus
- Kippenpoot in bockbier met aardappel-rodekool gratin
- Couscoussalade met sinaasappelsap, kaneel, vijgen,...
- Wraps met kip, mango, feta, avocado en zongedroogd...
-
▼
oktober
(11)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten