Pagina's

zaterdag 17 oktober 2015

Gestoomde zalm met prei



Meestal doen wij een stukje zalm in de oven of bakken wij de zalm, maar nu wilden we een keer iets anders proberen. Tijd om het stoommandje te voorschijn te halen dus! Echt heel makkelijk want het was binnen 5 minuten perfect gaar. Dit keer combineerden wij het met een pastaatje met avocadosaus maar zalm kan bijna overal bij!

Nodig (4pers):
- Zalmmoten, 4 stuks

- Zalmkruiden, 1 zakje
- Prei, 2 stuks
- Knoflook, 2 tenen
- Citroen, 1 stuks
- Stoommandje (verkrijbaar bij de toko voor een paar euro)
Voor de pasta met avocadosaus zie:
http://kook-kunst.blogspot.nl/2015/03/pasta-met-avocadosaus-vis-en-groenten.html

1. Zet een pan kokend water op, en zet het stoommandje hier bovenop. Snijd de prei in 4 gelijke stukken en leg deze in het mandje. Leg ook de knoflooktenen in het mandje en laat dit ongeveer een half uur stomen.

2. Bestrooi de zalm met de zalmkruiden en snijd de citroen in stukjes. Leg op elke zalmmoot een schijfje citroen. Leg deze in het stoommandje na ongeveer 25 minuten. Laat nog 5 minuten stomen en serveer de zalm en prei met bijvoorbeeld pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten