Pagina's

maandag 19 oktober 2015

Lunchtip: bagels met zelfgemaakte tonijnsalade

Wij vinden niet veel lekkerder dan een goed belegd broodje voor de lunch. En waar kan je die nou lekkerder maken dan thuis!? Dit keer gingen we voor een bagel met zelfgemaakte tonijnsalade. Best gezond, maar vooral heel lekker!!
Nodig (4 pers):
- Bagels, 4 stuks
- Tonijn uit blik, 2 stuks
- Zongedroogde tomaten, 2 el
- Augurken, 2 el
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflookteen, 1 stuk
- Kappertjes, 2 el
- Yofresh mayonaise, 1,5 el
- Geraspte kaas, 4 el
- Peper & zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaten, augurken en kappertjes in kleine stukken. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.

2. Plaats de bagels 3 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de tonijn met de zongedroogde tomaten, augurken, rode ui en kappertjes. Voeg de yofresh mayonaise toe en peper en zout. Pers vervolgens de knoflookteen uit met een knoflookpers en meng met de tonijnsalade. 

3. Haal de bagels uit de oven en snijd ze doormidden. Beleg met de tonijnsalade en de geraspte kaas (ongeveer 1 el per bagel). Verwarm de bagels daarna nog 2 minuten in het midden van de warme oven zodat de kaas lekker smelt. Haal ze uit de oven en klaar is kees!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten