Bij mij werd het meer noodles met soep dan andersom, maar een erg lekker maaltje in ieder geval! Gebruik lekker veel kruiden want dat kan dit gerecht prima hebben. Als je van pittig houdt zou ik zeker een rood pepertje toevoegen, maar dat kunnen wij helaas niet zo goed hebben.
- Kippenbout, 4 stuks
- Rode currypasta, 1 pakje
- Kokosmelk, 1 blik
- Bosui, 4 stengels
- Champignons, 1 bakje
- Prei, 1 stuk
- Noodles, 300 gram
- Kippenbouilion, 1 liter
- Kerriepoeder, 4 etl
- Paprikapoeder, 2 etl
- Zout en peper
- Ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
1. Zet een pan water op het vuur, snijd vervolgens de champignons en bosui in ringen en snipper de ui en knoflook fijn.
2. Zet een grote pan op het vuur en bak hierin de kippenbouten tot het velletje goudbruin is. Voeg de currypasta vervolgens toe en laat de kip hier even in pruttelen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe en laat minstens een half uur garen.
3. Breng ondertussen op smaak met flink wat peper, zout, kerrie en paprikapoeder. Zet een koekenpan op het vuur en bak de champignons en prei hierin zo'n 8 minuutjes. Kook ondertussen de noodles ongeveer 5 minuten.
4. Leg de noodles in een kom, voeg de groenten toe en giet de soep er overheen. Serveer met de kippenbout en garneer met wat bosui. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten