Pagina's

zondag 22 november 2015

Udon noedels met gewokte groenten, cashewnoten en zwarte bonensaus

Een heel makkelijk eenpansgerecht, maar wel erg lekker!  En ook nog eens best wel gezond en vegetarisch! Aanrader dus :-)


Nodig (4 pers):
- Udon noedels, 300 gr
- Paksoi, 1 stuk
- Chinese kool, 1 stuk
- Rode puntpaprika, 1 stuk
- Rode ui, 2 stuks
- Knoflook, 1 teen
- Gember, 10 gr
- Taugé, 200 gr
- Lente-ui, 3 stuks
- Cashewnoten, 2 handjes
- Zwarte bonensaus
- Limoen, 1 stuk

1. Snijd de rode ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd een klein stukje gember fijn en snijd de lente ui in kleine ringen. Was de Chinese kool, paprika en paksoi en snijd in kleine stukken. 

2. Verwarm een scheutje olijfolie of wokolie in een wokpan en wok de ui op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en wok 2 minuten mee. Voeg vervolgens de Chinese kool en Paksoi toe en wok ook 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de paprika en taugé toe, wok eventjes mee en voeg dan de udon noedels en zwarte bonen saus toe. Meng alles goed met elkaar en laat het opwarmen.

3. Haal het sap uit de limoen en verdeel over de noedels met groenten en saus. Meng alles goed door elkaar en verdeel de over de borden. Serveer met lente-ui en cashewnoten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten