Pagina's

zaterdag 27 februari 2016

Gegrilde paprika / tomatensoep

Dit recept kwam ik tegen op de site van Jamie en is echt een aanrader! Mijn nieuwe lievelingssoep in ieder geval. Ik heb het ietwat aangepast, maar het originele recept vind je hier!



Nodig: (4 koppen soep)
- rode paprika, 2 stuks
- rood ui, 1 stuk
- knoflook, 3 tenen
- tomaten, 500 gr
- bouillonblokje, 1 stuk 


1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en leg de paprika’s op een bakplaat om ze te grillen. Halveer de tomaten, snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Spreid ze uit over een ovenschaal met olijfolie. Schuif beide bakplaten in de oven. Wacht tot de paprika’s na 40 minuten zijn geschroeid, en de tomaten, ui en knoflook zacht zijn. Laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

2. Breng ondertussen 300 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Verwijder het vel van de paprika's en tomaten en doe alle groenten in een soeppan. Voeg de bouillon toe aan de groenten en pureer de groenten vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. 

Als je niet al het vel van de paprika eraf hebt gekregen kan je de soep daarna eventueel ook nog zeven! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten