Pagina's

vrijdag 19 februari 2016

Appelcrumble met vanille-ijs

Wow! Wij hebben een toetje uitgevonden die we best wel lekker vinden en ook nog eens makkelijk is om te maken. Zoals jullie vast al doorhadden zijn wij niet zo van de toetjes, maar dit is een ideaal nagerecht om gewoon elk diner weer te maken! Komt-ie!
Nodig (4 pers):
- Bloem, 140 gr
- Suiker, 100 gr
- Roomboter, 100 gr
- Appels, 2 grote
- Rozijnen, handvol
- Kaneel, 2 el
- Vanilleijs
- Een mixer en een oven :-) 

1. Smelt het stuk boter in de magnetron en meng in een grote kom met de bloem en suiker. Maak met een mixer een gekruimeld beslag van deze ingrediĆ«nten. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng in een schaal met de kaneel en rozijnen. 

3. Verdeel de appels met kaneel en rozijnen over vier schaaltjes. Verdeel de kruimels die je in stap 1 gemaakt hebt over de schaaltjes, zodat je geen appels meer ziet. 

4. Plaats de schaaltjes met de appelcrumble ongeveer 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven of in ieder geval tot de crumble goudbruin geworden is!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten