Pagina's

zondag 21 februari 2016

Vitello tonnato

Het blijft een lekker voorgerechtje, vitello tonnato! Claartje houdt niet eens van tonijn, maar dit vindt ze ook heerlijk! Het is ook nog eens makkelijk om te maken, dus ideaal voor een dinertje. Eigenlijk is het met kalfsvlees, maar aangezien ze dat niet hadden bij de supermarkt gingen wij voor varkensfricandeau. 



Nodig (4 pers):
- Fricandeau, 300 gr (in plakken)
- Tonijn, 1 blikje
- Griekse yoghurt, 4 el
- Mayonaise, 2 el
- Citroen, halve
- Kappertjes, 3 el
- Zongedroogde tomaat, 2 el
- Goede olijfolie, 2 el

1. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Laat het blikje tonijn uitlekken in een vergiet. Voeg vervolgens de tonijn samen met de griekse yoghurt, mayonaise en sap van een halve citroen toe aan een blender en blend alles samen tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

2. Verdeel de fricandeau over de borden. Verdeel met een eetlepel de tonijnsaus over het vlees. Verdeel vervolgens de zongedroogde tomaten en de kappertjes over de borden. Besprenkel de vitello tonnato met wat druppels olijfolie, peper en zout en klaar is je culy voorgerechtje! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten