- Bastognekoeken, 250 gr
- Boter, 70 gr
- Witte chocolade, 250 gr
- Slagroom, 100 gr
- Pistachenoten, 50 gr ongepeld
- Paneermeel, 2 el
- Quichevorm
1. Vet de quichevorm in met 5 gram van de boter en leg wat paneermeel op de bodem.
2. Maal de bastognekoeken fijn in een blender. Smelt de boter en meng dit samen met de koeken in de blender. Verdeel deze bodem van koek over de quichevorm en zet minstens een half uur in de koelkast.
3. Pel de pistachenoten, weeg af en hak deze fijn. Zorg dat je zoveel mogelijk van de bruine korst verwijderd.
4. Smelt de chocolade met de room in een pannetje, het beste kun je dit au bain marie doen. Als je hier geen pan voor hebt: zet een steelpannetje met water op het vuur en breng dit aan de kook. Zet hier een vuurvast kommetje / schaaltje op met de witte chocolade en room en blijf roeren tot het gesmolten is. Verdeel de witte chocolade over de bodem van koek en besprenkel met de pistachenoten. Laat nog minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten