Een erg makkelijk maaltje, maar wel lekker en gezond!
Nodig (2 pers):
- Courgette, halve
- Aubergine, halve
- Rode ui, 1 stuk
- Rode paprika, 1 stuk
- Gele paprika, 1 stuk
- Romatomaten, 4 stuks
- Tartaar, 2 stuks
- Balsamico azijn, 1 el
- Tijm, 1 el
- Zeezout, 1 tl
- Peper, 1 el
- Knoflook, 1 teen
- Bakboter, 2 el
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd de courgette en aubergine in plakken van halve cirkels. Pel en snipper de ui en hak de knoflookteen fijn. Halveer de romatomaten en snijd de paprika's in repen (verwijder wel de zaadlijsten :-)).
2. Verdeel de courgette, aubergine, paprika, ui en halve knoflookteen over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, tijm, peper en zeezout. Plaats een half uur in het midden van de voorverwarmde oven. Roer de groenten halverwege even goed door elkaar.
3. Leg de tomaten met de platte kant naar boven in een kleine ovenschaal en besprenkel met balsamico azijn, zout en het resterende knoflook. Plaats de schaal na 15 minuten naast de ovenschaal met de andere groenten zodat ze 15 minuten kunnen roosteren.
4. Verhit een scheut boter in een bak/braadpan en bak de tartaar ongeveer 3/4 minuten aan beide kanten, zodat hij nog lekker een beetje rood is van binnen (tenzij je dat niet lekker vindt, laat hem dan wat langer in de pan). Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de courgette, aubergine, paprika's en ui over een schaal. Serveer de tartaartjes en de geroosterde tomaten on top!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten