Pagina's

zaterdag 25 maart 2017

Salade met garnalen en zoete aardappel

Een heerlijke salade met wat restjes die wij nog in huis hadden! Lekker kleurrijk en gezond!


Nodig (4 pers):
- Garnalen, 300 gram
- Zoete aardappel, 250 gram
- Cherrytomaatjes, 250 gram
- Avocado, 2 stuks
- Paprika, 1 stuk
- Romaine sla, 1 grote krop
- Citroensap, 5 eetlepels
- Knoflook, 1 teentje

1. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, doe deze met wat olijfolie, peper en zout in een koekenpan en bak in 10 minuutjes gaar tot ze zacht zijn geworden.

2. Snijd ondertussen de avocado, tomaatjes en paprika in kleine blokjes en de romaine sla in grove stukken. Zet nog een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en fruit het teentje knoflook.

3. Voeg de garnalen aan de pan toe en doe het citroensap erbij. Bak de garnalen ongeveer 5 minuten tot ze mooi roze zijn.

4. Meng alles door elkaar en gebruik nog een lekkere dressing erbij, ik maakte er een van olijfolie, balsamico, mosterd en honing, maar je kan ook lekker makkelijk een kant en klare dressing gebruiken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten