Pagina's

zondag 9 juli 2017

Avocado 2.0

Ik zag dit ooit eens voorbij komen op instagram en dat moest ik natuurlijk even uitproberen. Avocado's zijn zo ongeveer mijn lievelingseten dus dat gecombineerd met bacon en ei kan natuurlijk niet verkeerd gaan.


Nodig (1 persoon):
- Avocado, 1 stuk
- Bacon, 5 plakjes
- Ei, 1 stuk
- Brood, 1/2 sneetjes

1. Kook het eitje zacht, dus ongeveer 5 minuten. Pel ondertussen de avocado, snijd doormidden en verwijder de pit.

2. Lepel de avocado een beetje uit tot het eitje er in past. De rest kan je natuurlijk gebruiken om op je toast te smeren.

3. Pel het zachtgekookte eitje en doe hem in de avocado. Leg 3 bacon plakjes verticaal neer en aan het einde 2 bacon plakjes haaks daarop. Rol de avocado vanaf onder en de 2 bacon plakjes die daar haaks op liggen kan je dan aan het einde er omheen vouwen, zodat de avocado aan alle kanten bedekt is met bacon. Toast ondertussen de sneetjes brood.

4. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de avocado met bacon aan alle kanten zachtjes aan. Het handigste is om een kooktang te gebruiken en hem hiermee voorzichtig om te draaien, zodat je aan alle kanten de bacon kan bakken. Als alle bacon goudbruin is ben je klaar, eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten