Pagina's

maandag 24 juli 2017

Zelfgemaakte kaasstengels

Zelf kaasstengels maken is zo makkelijk, dat het bijna geen recept schrijven waard is. Maar... als je het nog nooit gedaan hebt, kan het zomaar zijn dat je niet weet hoe makkelijk het is. Daarom delen we het toch maar even met jullie!


Nodig
- Bladerdeeg, 2 vellen
- Eigeel, 1 ei
- Zout, naar smaak
- Geraspte kaas, handvol

1. Ontdooi de vellen bladerdeeg en verwarm de oven voor op 190 graden. Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel fijn. Het eiwit kun je weggooien.

2. Snijd met een mesje gelijke verticale stukken van het bladerdeeg. Dit kun je het beste doen als het bladerdeeg nog niet helemaal ontdooid is, dan is het makkelijker snijden.

3. Smeer de bladerdeeg vellen met een kwastje in met het eigeel. Verdeel ze over het bakpapier en leg op een rooster. Besprenkel dan met het zout en de geraspte kaas. Plaats ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn, en klaar is kees!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten