Mocht je je afvragen wat je moet eten met dit heerlijke weer: hier heb je je nieuwe lievelingssalade! Een heerlijk gerecht met veel groenten, het ziet er mooi uit en eigenlijk is alles gewoon lekker met buffelmozzarella! ;-)
Nodig (2 personen):
- Courgette, halve
- Aubergine, halve
- Cherrytomaten, 6 stuks
- Rauwe ham, 4 plakken
- Veldsla, 4 handen
- Nectarine, 1 stuk
- Buffelmozzarella, 1 stuk
- Pijnboompitten, 1 el
- Pesto, 1 el
Voor de dressing
- Olijfolie, 1 el
- Knoflook, 1 teen
- Balsamicoazijn, 1 el
- Limoensap, 1 tl
- Oregano, 1 tl
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte in dunne repen en de aubergine in ronde plakken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats de cherrytomaten in een kleine ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Plaats 12 minuten in het midden van de oven.
2. Verwarm de grill pan (of paninirooster, kan ook) en grill de courgette, daarna de aubergine. Snijd ondertussen de nectarine in dunne plakken. Grill die daarna.
3. Maak de dressing door de ingrediƫnten voor de dressing te mengen.
4. Verdeel de veldsla over een schaal. Leg de courgette erop en daarna de aubergine. Verdeel vervolgens de nectarine, de rauwe ham en de gepofte cherrytomaten. Verspreid de pesto in kleine hoeveelheden over de groenten. Verdeel de pijnboompitten over de salade (eventueel geroosterd, gaat bij mij altijd mis...) en leg de buffelmozzarella er bovenop. Besprenkel de salade met de dressing en nog een finishing touch met peper en zout. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten