Een makkelijk recept, maar in een éénpersoons ovenpannetje serveert het erg leuk!
Nodig (4 pannetjes):
- Bladerdeeg, 4 vellen
- Ei, 3 stuks
- Kwark, 3 eetlepels
- Zongedroogde tomaat, 6 stuks
- Broccoli, 1 stronk
- Zachte geitenkaas, 60 gram
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in grove roosjes en maal in een blender fijn (of hak het heel fijn). Ontdooi de vellen bladerdeeg.
2. Kluts de eitjes en voeg vervolgens de kwark toe. Meng goed door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de fijngemalen broccoli toe.
3. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn of maal ook even kort door de blender (waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan). Meng de zongedroogde tomaten met het ei-kwark-broccoli mengsel. Verkruimel de geitenkaas ook door dit mengsel.
4. Vet de pannetjes in met boter en verdeel 1 vel bladerdeeg per pannetje. Verdeel daarna het ei-kwark mengsel over de pannetjes en plaats 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als de bovenkant te bruin wordt, leg er dan wat folie overheen. Bij ons was dit niet nodig, maar het ligt een beetje aan de oven!
Tip: Serveer met een lekkere (spinazie)salade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten