Pagina's

woensdag 15 juni 2016

Gnocchi ovenschotel met spinazie, chorizo en tomaten

Deze gnocchi ovenschotel is misschien niet super fotogeniek, maar wel echt heel erg lekker! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten houden wij van het chorizo/tomaten/ui prutje en met gnocchi blijkt dat dus ook heerlijk te zijn.

Nodig (4 pers):
- Gnocchi, 500 gr (of meer voor grote eters)
- Tomaten uit blik
- Spinazie, 600 gr
- Chorizo, halve worst 
- Rode ui, 2 stuks
- Mozzarella, halve bol

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Pel de ui en snijd in halve ringen. Ontvel de chorizo en snijd in plakken en snijd deze weer in vieren.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok hierin de rode ui 3 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de chorizo toe en wok samen nog 3 minuten. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en voeg de tomaten uit blik toe. Laat alles samen opwarmen.

3. Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking (meestal rond de 3 minuten). Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken. 

4. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en verdeel over een ovenschaal. Verdeel de plakken mozzarella over de ovenschaal en plaats ongeveer 10 minuten in het midden van de voorvewarmde oven.

Lekker makkelijk en om te smullen! :-) 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten