Pagina's

donderdag 9 juni 2016

Zelfgemaakte kipburger met chorizo, avocado en tomatenprutje

Laatst had ik zin in een tomatenprutje (met ui, chorizo en cherrytomaten) en in avocado. Toen bedacht ik om kipburger te maken met avocado onderop en het tomatenprutje on top. Heerlijk!!!

Nodig (4 pers):
- Kipfilet, 400 gram
- Chorizo, halve 
- Cherrytomaten, 125 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Avocado, 1 grote
- Italiaanse bollen of ciabatta afbakbrood, 4 stuks

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het vel van een kwart van de chorizo en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de blender en maal helemaal fijn. Snijd de kipfilet ook in kleine stukjes en voeg daarna ook toe aan de blender. Blend de chorizo en kipfilet samen fijn tot een gehakt. Maak er vervolgens vier burgers van (niet te dik).

2. Snijd de rode ui fijn en halveer de cherrytomaten. Haal het vel van het andere kwart van de chorizo. Snijd hier plakjes af en snijd deze in vieren. 

3. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje en bak hierin de uitjes en chorizo 5 minuten op midddelhoog vuur. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en laat op een laag prutje nog minstens 10 minuten pruttelen. Roer af en toe wel goed!

4. Verhit ondertussen een beetje boter in een bakpan en bak hierin de burgers rondom bruin in ongeveer 6 minuten. Voeg vervolgens nog een scheutje water toe en laat de burgers van binnen nog 4 minuten gaarstomen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Bak het afbakbrood af zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de avocado, ontpit deze en snijd mooie dunne plakjes. Breng op smaak met peper en zout.

6. Haal het brood uit de oven en snijd door midden. Bedek de avocado op het onderste broodje. Serveer de burger hierop. Haal vervolgens het tomatenprutje van het vuur en bedek alle vier de burgers hiermee. Enjoy!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten