Nodig (4 pers):
- Asperges, 500 gr
- Avocado, 1 stuk
- Tauge, 125 gr
- Lenteui, 2 stuks
- Citroen, een halve
- Gerookte zalm, 300 gr
- Kerriepoeder, 2 el
- Olijfolie, 2 el
- Munt, de blaadjes van 3 takjes
- Azijn, 1 el
1. Schil de asperges. Snijd ze met een dunschiller in brede, dunne linten. Meng de olijfolie met de helft van het citroensap en -rasp en peper en zout. Schep de munt en lente-ui hierdoorheen en de aspergelinten. Schep een paar keer door elkaar.
2. Breng een pan met water aan de kook en voeg een eetlepel azijn toe.
3. Snijd de gerookte zalm en de avocado in kleine blokjes. Breng de avocado op smaak met peper en zout.
4. Pocheer een eitje in het kokende water met azijn. Dit doe je door het eitje zachtjes te breken in een kommetje, een kolkje in het water te maken en daar voorzichtig het ei in te schenken. Laat ongeveer 1 minuut koken.
5. Verdeel de aspergelinten over de borden. Verdeel de avocado, tauge, avocado en ggerookte zalm over de salade. Serveer de aspergesalade met het gepocheerde eitje on top!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten