Pagina's

maandag 9 januari 2017

Gevuld omelet met tonijn, hüttenkäse en sla

Dit is natuurlijk niet een enorm lastig gerecht, maar het is wel een erg lekker gerecht voor de lunch. Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Zo maakten wij hem laatst ook met groene asperges, tomaat, rode paprika en hüttenkäse. Of je kunt gaan voor spinazie, hüttenkäse en cherrytomaatjes. Of je vult hem gewoon met al je left overs! 


Nodig (1 omelet): 
- 2 eieren
- 2 el melk
- Tonijn, half blikje
- Kappertjes, 1 el
- Kwark, 1 el
- Augurk, 2 stuks
- Rode ui, halve
- Hüttenkäse, 2 el
- Sla, 1 handvol

1. Pel en snipper de ui. Hak de kappertjes en augurken fijn. Laat de tonijn uit blik uitlekken en meng met de kappertjes, augurken, rode ui en kwark. Meng de eieren (flink klutsen) met de melk en breng op smaak met peper en zout.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Schenk het eiermengsel in je pan en zet het vuur laag. Zet een deksel op de pan, zodat de bovenkant ook gaar wordt. Als het ei goed is, haal hem dan van het vuur en leg het omelet op een bord. Verdeel de sla over het omelet, gevolgd door de tonijnsalade en vervolgens de hüttenkäse. Of zoals we al zeiden: met wat je in huis hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten