Pagina's

woensdag 25 mei 2016

Slawraps

Koolhydraten zijn wel erg lekker, maar meestal niet zo gezond. Ik zag laatst een andere variant van deze wraps langs komen en het leek me erg leuk om uit te proberen. Uiteraard wel met een eigen draai eraan, dus bij deze, wraps van sla, met krokante kip! Het is helaas niet de meest fotogenieke maaltijd maar wel erg lekker. Je moet wel rekenen op 3 wraps per persoon in plaats van 2, maar het was echt heerlijk en het vulde meer dan genoeg. Wij hadden ook nog een gehaktvulling gemaakt, maar dat is natuurlijk optioneel.



Nodig (4 pers);
- Ijsbergsla, 2 kroppen
- Kippendijen, 500 gram
- Ananasschijven, 200 gram
- Mais, 200 gram
- Cherrytomaatjes, (400 gram)
- Bloem, 250 gram
- Eieren, 2 stuks
- Paneermeel, 250 gram
- Avocado, 2 stuks
- Knoflook
- Rode peper
- Limoen
- Zout & Peper


1. Snijd de kippendijen in kleine stukken. Maak 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met de eieren en 1 met paneermeel. Dip de stukjes kip eerst in de bloem, vervolgens in de rauwe eieren en als laatst in het paneermeel. Zo krijgt je kip een lekker krokant randje.

2. Bak de kip in 10 minuten lekker krokant en goudbruin. Snijd ondertussen de ananas in stukken en de tomaatjes door de helft.

3. Maak de guacemole door de avocado te prakken, samen met een teentje knoflook, wat rode peper, limoen en zout en peper.

4. Haal voorzichtig het buitenste laagje van de krop sla af, dus dat je een groot blaadje over houdt. Bedek deze met guacemole, mais, ananas, tomaat en de krokante kip. Vouw het blaadje voorzichtig op en geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten