Pagina's

zondag 8 mei 2016

Kabeljauw in spinata romana met pompoenpuree en prei

Laatst aten wij in het vrij nieuwe restaurant SNCKBR kabeljauw in spinata romana en dat was echt heerlijk! Voor moederdag maken wij dus kabeljauw in spinara romana met pompoenpuree en gesmoorde prei. 


Nodig (4 pers):
- Kabeljauw, 500 gr
- Spinata romana, 8 plakken (ligt bij het broodbeleg)
- Pompoenblokjes, 1 kilo
- Bouillonblokje, 1 stuk
- Griekse yoghurt, 1 el
- Prei, 1 grote of 2 kleine
- Dille, 2 el
- Kerrie, 1 el
- Citroen, halve
- Olijfolie, 4 el
- Peper & Zout
- Evt: krieltjes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Snijd de prei in halve ringen en was deze goed. 

2. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, het citroensap, dille, zout en peper. Leg 2 plakken spinata romana op iedere kabeljauwfilet. Plaats ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3. Voeg de pompoenblokjes toe aan de bouillon en kook 10-15 minuten. Verhit een klontje boter in een andere pan en smoor hierin de prei op laag vuur gaar. Voeg peper en zout toe. Als je er krieltjes bij wilt serveren, bak deze dan ondertussen ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur in een diepe hapjespan. 

4. Giet de pompoenen af, bewaar het kookvocht en pureer de pompoenblokjes met een staafmixer. Voeg het zout, de peper, de Griekse yoghurt en de kerrie toe en pureer tot een gladde puree. Voeg indien nodig wat kookvocht toe, maar bij ons was het niet nodig omdat de puree al dun genoeg was. 

5. Haal de kabeljauw uit de oven. Verdeel de pompoenpuree over de borden en serveer daarnaast de prei. Serveer de kabeljauw op de puree en serveer de krieltjes er eventueel bij. Een heerlijk licht Moederdag maaltje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten