Pagina's

donderdag 19 mei 2016

Vietnamese rijstvel loempia's

Dit gerecht is echt een toppertje. Super gezellig voor een etentje en iedereen kan zelf maken wat hij / zij lekker vindt! Je kunt de hele tafel vol zetten met wat jullie lekker vinden. Hierbij in ieder geval hoe wij ze het liefste maken!



Nodig (4 pers):
- Rijstvellen, 12 stuks (verkrijgbaar bij de Toko, wij eten er max 3 pp)
- Rauwe zalm, 400 gr
- Garnalen, 200 gr
- Krab surimi of kipfilet, 200 gr
- Avocado, 2 stuks
- Komkommer, 1 stuk
- Geraspte wortel, 50 gr
- Cashewnoten, handvol
- Lenteui, 3 stuks
- Tauge, 200 gr
- Hoisin saus, 4 el
- Sojasaus, zoveel als je wilt :-)
- Koriander, als je daarvan houdt (wij niet)

1. Snijd de rauwe zalm en avocado in dunne plakken. Halveer de komkommer, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd ook in dunne repen. Hak de lenteui en cashewnoten fijn. Pel de garnalen en maak schoon door het darmkanaal te verwijderen.

2. Verhit een scheutje olijfolie en wok de garnalen ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Als je kipfilet hebt, snijd deze dan ook in kleine stukjes en bak in 8 minuten gaar. Indien je krab surimi hebt gekocht, trek dit dan uit elkaar en verdeel over een bakje.

3. Verdeel de sausjes over bakjes evenals alle groenten en vis. Vul een grote pan met lauwwarm water en zet in het midden van de tafel. Iedereen kan zelf zijn rijstvel hierin dopen totdat hij zacht wordt. Vul hem daarna op je bord met wat je lekker vindt, bijvoorbeeld avocado, zalm, lente ui, tauge en cashewnoten. Top elke spring roll af met een theelepel Hoisin saus (het is best heftige saus) en eventueel koriander (zeepsop) en doop hem daarna lekker in de Soja saus!

Makkelijk, gezellig, gezond en heeeeerlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten