Pagina's

maandag 21 augustus 2017

Bietenrisotto met geitenkaas en walnoot

Deze risotto is niet alleen supermooi rood van kleur maar ook nog eens heel lekker! Je moet wel een beetje van bietjes houden natuurlijk ;). 



Nodig (2 pers):
- Risottorijst, 150 gram
- (voorgekookte) Bietjes, 100 gram
- Geitenkaas, 50 gram
- Rucola, 100 gram
- Walnoten, 50 gram
- Witte wijn, 50 cl
- Groentebouillonblokjes, 2 stuks
- Ui en knoflook
- Tijm, 1 takje

1. Snijd de ui en knoflook fijn en hak de walnoten. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Kook ondertussen 1 liter water en maak de bouillon aan met de groentebouillonblokjes.

2. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak tot deze glazig wordt. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat inkoken. Als dit is ingekookt voeg je een scheut bouillon toe en laat je dit weer inkoken. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten. De hele tijd goed blijven roeren.

3. Snijd de bietjes in stukjes en pureer deze vervolgens. Als je ongekookte bietjes hebt gekocht, moet je ze natuurlijk eerst nog even koken ;). Voeg ook peper, zout en tijm toe.

4. Als de risotto bijna klaar is voeg dan de bietenpuree toe en laat het allemaal nog even inkoken terwijl je goed roert. Doe eerst wat rucola op de borden, dan de risotto en kruimel er vervolgens wat geitenkaas en de walnoten over heen.  Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten