Pagina's

donderdag 10 augustus 2017

Gevulde uien met Parmezaanse kaas en tijm

Onze moeder maakt deze gevulde uien wel eens als bijgerecht. Het is weer eens wat anders dan gegrilde groenten of een salade :-) Het komt uit het kookboek van Jamie Oliver!



Nodig (4 personen):
- Witte uien, 4 stuks (grote)
- Parmezaanse kaas, paar handjes geraspte kaas
- Pancetta, 4 plakjes
- Rozemarijn, 8 takjes
- Knoflook, 2 tenen
- Slagroom, 8 el
- Peper, zout en olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en zet een pan water op het vuur. Kook de uien 15 minuten, tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd dan met een mes de bovenste 2,5 cm van de uien eraf. Hak dit fijn en zet aan de kant. Snijd ook een kontje van de onderkant eraf, zodat ze kunnen blijven staan op een bakplaat. Snijd een volle eetlepel uit elke ui, laat de buitenkant intact, en hak dit ook fijn. Voeg dit bij de rest van de fijngehakte ui.

2. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Rasp 4 takjes rozemarijn en hak ook grof. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, de knoflooktenen, geraspte uitjes en rozemarijn. Bak dat in een paar minuten zacht, zet de pit laag en voeg de slagroom toe. Haal het direct van het vuur en roer dan de Parmezaanse kaas erdoorheen. Breng het mensel op smaak met peper en zout. 

3. Om het midden van het ui kun je een plakje pancetta wikkelen. Prik dit vast met een takje rozemarijn of een cocktailprikker. Leg de resterende takjes rozemarijn op de uien en plaats 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en klaar is kees!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten