Pagina's

donderdag 17 augustus 2017

Fruittaart

Taaaart, say whut!? Wij maken bijna nooit taart! En zo ook deze niet, haha. Mijn moeder is veel meer een zoetekauw dan wij, dus toen wij thuis kwamen stond deze mooie fruittaart op tafel. Een goede combinatie tussen een beetje zoet en een beetje hartig!


Nodig:
- Bladerdeeg, 6 vellen
- Mascarpone, 300 gr
- Fruit, 500 gr (zoals hierboven: aardbeien, bramen, blauwe bessen en frambozen)
- Eigeel, 1 ei
- Suiker, 1.5 el
- Vanillesuiker, 2 zakjes
- Vanillestokjes, 2 stuks
- Poedersuiker, 2 el

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg. Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel los met een vork (het eiwit kun je weggooien). Maak een bodem van de vellen bladerdeeg, smeer in het met eigeel en besprenkel met 1,5 el suiker.

2. Leg het deeg op bakpapier en vervolgens op een rooster of in een ovenschaal. Prik er met een vork veel gaatjes in en plaats 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3. Klop ondertussen de vanillesuiker met de vanillezaadjes uit de stokjes met de mascarpone. Haal de taartbodem eruit en strijk dit mengsel over de taartbodem, laat de randen vrij. Verdeel het fruit erover en besprenkel met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten