Pagina's

vrijdag 25 augustus 2017

Spaghetti met mosselen en een frisse look-roomsaus

Wij kregen laatst een keer de tip van iemand om je spaghetti te koken in het vocht waarin je de mosselen gekookt hebt. Nou, dit klonk sowieso al goed, dus dat moesten we natuurlijk uitproberen! En wouw... Zonder overdrijven, echt een smaakexplosie. Zo lekker! Maak dit dus alsjeblieft na!


Nodig (4 personen):
- Spaghetti, 300 gram
- Mosselen, 2 kilo 
- Mosselgroenten, 1 zakje
- Mosselkruiden, 1 zakje
- Witte wijn, 1 glas
- Kookroom, 40 ml
- Citroenen, 2 kleine
- Peterselie, halve bos
- Knoflook, 3 tenen
- Rode ui, 1 stuk

1. Vul je gootsteen met koud water en check de mosselen. Zijn ze kapot? Gooi ze dan weg! Hak ondertussen je peterselie fijn en vang vocht van de citroenen op in een schaaltje. Pel en snipper de rode ui en tenen knoflook.

2. Verhit een scheut olijfolie in de mosselpan (of wokpan) en fruit je ui en knoflook ongeveer 4 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de witte wijn, mosselgroenten, mosselkruiden en kookroom toe, laat even opwarmen en voeg dan de mosselen toe. Doe de deksel op de pan (zodat het vocht niet verloren gaat) en schud een paar keer voorzichtig om. Kook totdat (bijna) alle mosselen open staan.

3. Leg ondertussen de spaghetti horizontaal in een diepe braadpan. Giet vervolgens de mosselen af en vang het vocht op. Doe dit vocht in de diepe braadpan waar de spaghetti in zit. Voeg het citroensap toe en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper (het is waarschijnlijk al zout genoeg). Zorg dat de spaghetti goed onderstaat (zo niet, voeg dan wat water toe). Laat de spaghetti koken in het vocht en laat het vocht tegelijkertijd inkoken, dus geen deksel op de pan. 

4. Na ongeveer 10 minuten (of wat de kooktijd van je spaghetti ook is), is je spaghetti gaar en is je saus lekker ingedikt. Als het goed is heb je nu echt een spaghetti met enorm veel smaak! Verdeel deze over diepe borden en serveer de mosselen on top. Garneer met de resterende peterselie en met een lekker biertje of wijntje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten