Nodig (4 pers):
- Couscous, 300 gram
- Broccolirijst, 400 gram (verkrijgbaar bij AH, een hele broccoli heel fijn snijden kan ook!)
- 1 takje munt
- Bieslook, 20 gram
- Ongezouten cashewnoten, 60 gram
- Citroensap
- Olijfolie
- Honing
- Groene asperges, 350 gram
- Geitenkaas, 150 gram
- Rozijnen, 40 gram
- Kippendijen, 400 gram
1. Snijd alvast de kippendijen in stukjes. Hak ook alvast de cashewnoten en de munt & bieslook fijn. Snijd een de onderkant 1cm van de groene asperges af. Kook wat water en giet deze bij de couscous en laat wellen (ongeveer 350 ml, maar kijk toch maar even op de verpakking voor de precieze verhoudingen ;) ).
2. Zet een grote pan op het vuur en bak hierin de kippendijen gaar. Ondertussen mag er ook een grillpan op het vuur met daarin de groene asperges.
3. Maak alvast de dressing terwijl alles aan het garen is. Voeg ongeveer 4 el olijfolie, 5 el citroensap en 1 el honing toe. Goed mixen, en proeven, dan kun je naar smaak nog toevoegen wat jij denkt dat er aan schort.
4. Doe de brocollirijst bij de kip in de pan en laat 4 minuten staan. Doe ook de couscous erbij, de munt, bieslook, rozijnen, cashewnoten en de dressing. Meng alles goed door elkaar. Verdeel alles over de borden en voeg de asperges toe en verkruimel de geitenkaas over de borden heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten